fredag 19 mars 2010

Det börjar närma sig. . .

Det skall starta en ny grupp den 1: April för att avlasta de övriga gruppernas vårdtyngd. Jag och en arbetskamrat har fått äran att blir planerare för den gruppen eftersom vi har utbildning som krävs. Vi blir totalt 10 personer och nu i veckan har vi inrett rummet med möbler, visserligen begagnade, men vad gör det när vi får ett så mysigt litet rum?! Vi har fixat och donat samt ordnat med administrativa uppgifter. Det blir en hel del ska ni veta!

Vi har fått namnet godkänt så nu väntar vi bara på att gruppen läggs in i *TES och att personalen flyttas över. Scheman skall läggas in. Alla vårdtagare måste flyttas så de hamnar i rätt grupp. Då TES-utvecklarna inte funnit ngt sätt att flytta över vårdtagarnas besöksplaner måste vi skriva om dem "igen"... När allt detta är gjort kan vi planera för verksamheten i gruppen. En hel del kvar med andra ord!

Det är så kul att få vara med och starta upp en grupp där en tredjedel av personalen blir nya kollegor till oss. Alla våra vårdtagare är dock "gamla" och då menar jag igenkända och "gamla" i gänget. Inga större förändringar för dem förutom några nya ansikten.

Nu helg! I morgon ska jag kika på datorer och sedan köpa nya regnkläder och gummistövlar till sonen. De har ju inte används på f-l-e-r-a månader och blivit alldeles för små...

TREVLIG HELG

*TES
Kommunens nya planeringsredskap där vårdtagarna blir debiterade för den faktiska summan av deras besökslängd och hjälp. Alla insatser, alltså den hjälp de behöver, läggs in i olika besöksplaner där insatserna får koder som vi knappar in då vi besöker och utför dessa hos vårdtagaren. In och ut passage sker för rätt besökslängd! Planeringen gynnar även oss personal då vi får ett personligt insatsschema för dagens arbetspass, där alla besök klart och tydligt redovisas med både insatser och besökslängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevligt med en kommentar. Jag kikar så gärna tillbaka... Tack och välkommen åter