fredag 11 december 2009

Oj oj vad det trycker på. . .

Flickan min hade tid till röntgen i dag och det var en jobbig morgon för henne. Hon fick inte äta något 4 timmar innan och inte kissa på 2-3 h före. Samtidigt skulle hon dricka 1 liter vatten...

När vi satt i bilen på väg in till Usö och röntgen där så började det bli jobbigt för henne. Blåsan spände och hon ville tömma den. Väl inne så var läkaren sen så efter 15 minuter gick hon fram och frågade om hon möjligtvis kunde få lätta lite på trycket över blåsan. Sköterskan gick genast iväg och kom strax tillbaka och sa att hon kunde gå in.

Läkaren gjorde ultraljudsundersökningen av buken varefter hon fick gå på toa. En lycklig sötnos kom tillbaka och han kunde sedan fortsätta sin undersökning av henne. Njurarna såg bra ut vad han kunde se av ultraljudet men ville även kolla "plåtarna" innan han lämnade sitt klara svar och det skickar han vidare till läkaren på barnkliniken.

Väl hemma, efter ett stop på Ica, så blev det gott för magen. Vi lade oss sedan att vila en stund innan jag körde tösen till tåget.

Vi kan vara lugna ang njurfunktionen. Dotter1 får nu antibiotika i 5 dagar för att sedan lämna nytt urinprov för analys av proteinhalten i den. Bara och vänta igen, men denna gång med ett inre lugn.


 på er alla

1 kommentar:

Trevligt med en kommentar. Jag kikar så gärna tillbaka... Tack och välkommen åter